Skip to main content

Bij een scheiding wordt er familiegeschiedenis geschreven...

Jij bepaalt nú wat er geschreven wordt.

Diensten Gratis kennismaking

Van Gils Mediation biedt de mogelijkheid tot afspraken in de avonduren

Volledige ontzorging door begeleiding van begin tot eind, van A tot Z.

Gespecialiseerd in scheidingen met kinderen, aandacht voor het hele gezin

Scheiden, uit elkaar, scheidingsbegeleiding I Van Gils Mediation - Mediator & Scheidingsspecialist te Papendrecht
Nikki van Gils
Eigenaar Van Gils Mediation

Over Van Gils Mediation

Ik ontmoet mijn klanten in een van de meest kwetsbare periodes uit hun leven. Natuurlijk kan ik hier vertellen welke studie en mediation opleidingen ik allemaal heb gevolgd, maar ik gok dat het je niet interesseert. Ik vertel je daarom liever waarom ik dit werk ben gaan doen.

Daarvoor moeten we een aantal jaren terug toen ik nog rechten studeerde aan de Universiteit in Tilburg. Tegen het einde van mijn studie leek het me verstandig om mijn kennis eens in de praktijk te gaan brengen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging stage lopen bij een advocatenkantoor.

De eerste maanden vond ik dit onwijs leuk. Ik mocht helpen met het opstellen van stukken en had eigen dossiers waar ik in werkte. Ik leerde een hoop en zag mezelf wel werken als familierechtadvocaat.

Tot daar op een zomerse middag ineens verandering in kwam…

And they lived happily ever after.

Het was een hete zomerse dag, zoals we die af en toe in Nederland kennen.

Ik liep naar de brievenbus bij het kantoor en haalde daar de post uit. Terug bij mijn bureau aangekomen sorteerde ik wat was binnengekomen en zag dat er ook een brief was voor een dossier waar ik aan werkte.

In de envelop zaten twee velletjes papier. Een handgeschreven exemplaar en een getypt briefje. Het getypte briefje was van een van onze cliënten die vroeg of wat ze ons toestuurde toegevoegd kon worden aan het dossier. Ik legde het naast me neer en pakte het handgeschreven briefje erbij. Met een kleurpotlood stond daar iets opgeschreven door het zoontje van onze cliënt.

En toen ik het las wist ik dat ik geen advocaat meer zou worden.

Scheiden, uit elkaar, scheidingsbegeleiding I Van Gils Mediation - Mediator & Scheidingsspecialist te Papendrecht

Alvast een kijkje in de scheidingspraktijk?

Bekijk de video.

Nikki is erg vriendelijk en behulpzaam. Ze luistert naar je verhaal en geeft je de ruimte om je emoties te tonen.

Anoniem

Ik heb Nikki leren kennen als geduldig, integer en zeer nauwkeurig. Mensen voelen zich bij haar op hun gemak.

Emmy

‘Dit was mijn verhaal en ik hoop dat ik ooit dat van jou mag horen.’

Mijn ogen gingen over de tekst en daar stond met een kinderlijk handschrift een tekst met de volgende strekking geschreven:

‘Menir de regter, wilt u mijn ouders sgijden? Mesgien stopen de ruzis dan.’

Dat was voor het eerst dat ik écht besefte dat hier ook kinderen door geraakt worden. Natuurlijk weet je dat er kinderen bij scheidingen betrokken zijn. Het grootste gedeelte van de dag ben je immers bezig met stukken opstellen die gaan over de omgang met de kinderen, alimentatie en dat soort zaken.

Maar nog niet eerder was dit besef er écht. En hier moest ik iets mee. Ik kon niet doorgaan met waar ik mee bezig was. Wetende dat het werk dat ik deed olie op het vuur zou gooien en de relatie tussen de ouders zou verslechteren.

Dit betekende het einde van het carrière pad zoals ik dat jaren voor ogen had gezien. Het was tijd voor een andere weg, en deze weg leidde naar mediation. Waar ik ouders samen help. Want als ouders scheiden, dan scheiden de kinderen mee.