Bij een scheiding wordt er familiegeschiedenis geschreven...

Jij bepaalt nú wat er geschreven wordt.

DienstenGratis kennismaking

Van Gils Mediation biedt de mogelijkheid tot afspraken in de avonduren

Volledige ontzorging door begeleiding van begin tot eind, van A tot Z.

Gespecialiseerd in scheidingen met kinderen, aandacht voor het hele gezin

Scheiden, uit elkaar, scheidingsbegeleiding I Van Gils Mediation - Mediator & Scheidingsspecialist te Papendrecht
Nikki van Gils
Eigenaar Van Gils Mediation

Over Van Gils Mediation

Ik ontmoet mijn klanten in een van de meest kwetsbare periodes uit hun leven. Ik kan hier vertellen welke studie en mediation opleidingen ik allemaal heb gevolgd, maar ik gok dat het je niet interesseert.
Daarom wil ik een bijzonder verhaal met je delen.

Mijn verhaal over kwetsbaarheid.

Het was een warme meivakantie in 2009. Mijn ouders waren kamperen en ik was alleen thuis met mijn zusje. Deze vakantie was anders dan andere vakanties. Ik had mijn zusje namelijk een belofte gedaan. En ook al is ze twee jaar jonger, ik wist dat ze me er aan zou houden. Die belofte droeg ik mee als een steen in m’n maag. In het weekend pakten we onze spullen en reden we naar de camping om daar een paar nachtjes te logeren.

Ons tentje stond al vrij snel en ik begon me langzaam te ontspannen. Mijn ouders waren bezig met de afwas en ik nestelde me met een boek op een stoel in de zon. Daar was m’n zusje ineens `je hebt het beloofd, wanneer ga je het nou vertellen?’

En ik maar denken dat mensen voor de rust gaan kamperen. Ik kan je vertellen die steen in mijn maag was niet alleen terug. Er was er zelfs eentje bijgekomen.

De dag erna gingen we winkelen in een dorpje in de omgeving. Dit zou de laatste dag zijn dat we bleven, die avond reden we terug naar huis. Nog altijd had ik me niet aan mijn belofte gehouden.

We gingen lunchen in een klein rumoerig tentje. Ik had niet zo heel veel honger maar bestelde toch maar wat. Ik was een beetje afgeleid aan het spelen met de pepermolen voor m’n neus. Toen ik de halve molen had geleegd zonder dat er iets op m’n broodje zat vroeg m’n moeder wat er toch met me aan de hand was. Ik zag de priemende ogen van m’n zusje en ik besloot op dat moment om me aan mijn belofte te houden.

And they lived happily ever after.

Ik ademde diep in...

en zei ‘@#$%’.

Vanaf het moment dat ik het vertelde ging er een zucht van opluchting door me heen. Tot m’n moeder vroeg ‘Wat zeg je nou allemaal?’. De opluchting maakte plaats voor tranen. Ik kon het niet nog een keer over mijn lippen krijgen en ik vluchtte huilend de toilet in.

Terwijl ik me opsloot op het toilet probeerde ik manieren te bedenken die ervoor zouden zorgen dat ik mijn ouders niet onder ogen hoefde te komen. In films is dit het moment dat ze door het kleine raampje kruipen en hun vrijheid tegemoet gaan…. deze wc had gaan raampje.

Terwijl ik mijn opties aan het afwegen was daalde er een besef in. Ik had mijn keuze namelijk al gemaakt.

Ik voelde trots. Trots dat ik een beslissing had genomen, terwijl er tegelijkertijd een verlammende angst door mijn lichaam ging. Maar toch ging ik terug naar het tafeltje.

Scheiden, uit elkaar, scheidingsbegeleiding I Van Gils Mediation - Mediator & Scheidingsspecialist te Papendrecht

Alvast een kijkje in de scheidingspraktijk?

Bekijk de video.

Nikki is erg vriendelijk en behulpzaam. Ze luistert naar je verhaal en geeft je de ruimte om je emoties te tonen.

Anoniem

Ik heb Nikki leren kennen als geduldig, integer en zeer nauwkeurig. Mensen voelen zich bij haar op hun gemak.

Emmy

‘Dit was mijn verhaal en ik hoop dat ik ooit dat van jou mag horen.’

En ik vertelde mijn ouders dat ze nooit via mij een schoonzoon zullen krijgen omdat ik op vrouwen val.

Nu ik hier jaren later op terugkijk is dit het meest bepalende moment uit mijn leven geweest. Ik heb een groot gedeelte van mijn leven een muur om me heen gehad. Geleefd met angst en schaamte terwijl er een innerlijke strijd gaande was. Een zoektocht naar mijn identiteit en eigenwaarde.

Jaren later ben ik er achter gekomen dat kwetsbaarheid niets met winnen of verliezen te maken heeft. Het is moedig zijn op een moment dat je niet weet wat er gaat gebeuren. Waar je geen controle over hebt. Kwetsbaarheid is geen teken van zwakte, het is teken van grootse moed en ik was moedig.

Onze verhalen zijn niet bedoelt om met iedereen te delen. Het mogen aanhoren is een voorrecht dat sommigen verdienen. Dit was mijn verhaal en ik hoop dat ik ooit dat van jou mag horen.