Skip to main content

Jouw scheiding, jouw manier.

Bepaal zelf waar jij behoefte aan hebt.

Van Gils Mediation Gratis kennismaking

Gespecialiseerd in scheiding met kinderen

Gecertificeerd mediator & scheidingsspecialist

Maatwerk oplossingen voor nu én de toekomst

Iedere scheiding is uniek.

Een uitspraak die je regelmatig op websites van concullega’s tegenkomt. Maar wat bedoelen we er eigenlijk mee? Vaak wordt er gedacht aan verschillen zoals werken in loondienst of een eigen bedrijf, een koophuis of huurwoning, kinderen of geen kinderen.

Natuurlijk maken deze verschillen een situatie anders, maar het is niet waar ik aan denk. Voor mij betekent het dat ieder stel, ieder persoon, zijn eigen behoeftes heeft en daarin gezien en gehoord wil worden.

De een wil wat langer stil staan bij de emotionele kant van een scheiding, de ander bij de financiën, of de kinderen. En alles is oké.

Daarom heb ik een gevarieerd aanbod zodat jij kan kijken wat er past bij jouw behoefte.

Jouw scheiding,

jouw manier .

Ik dacht dat we er samen aan uit zouden komen maar ik ben toch blij dat we bij Nikki terecht zijn gekomen. Er was zoveel waar ik nog niet aan had gedacht. Ze heeft ons enorm goed geholpen. Niet alleen financieel maar ook voor onze jongens.

Bianca Oomen

Hoe wil jij dat jouw kinderen op jullie scheiding terugkijken over 5 of 10 jaar?

Traject Succesvol Scheiden

Dit is het meest gekozen traject. In het tijdsbestek van 1 jaar lopen we samen door alle stappen…

Lees meer

Maatwerk oplossingen

Geen één scheiding hetzelfde is. Daarom is er ook de mogelijkheid tot maatwerk.

Lees meer

ScheidingsAPK

Tijdens de ScheidingsAPK geven we jullie scheiding een uitgebreide ‘check’ zodat jullie weer jaren vooruit kunnen…

Lees meer

Nikki, heel erg bedankt voor de goede service.

Tamara de Wit

Mooie locatie, heel huiselijk en je voelt je er snel op je gemak.

Jessica van Dorp

Bekijk de meest gestelde vragen!

Kijk of jouw vraag er bij staat.

Niet? Stuur dan een mailtje.

Algemeen

Is het mogelijk om een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand) aan te vragen?

Ik werk niet onder toevoegingen. Dit bekent dat de prijzen zoals je deze op de website ziet ook de daadwerkelijke prijzen zijn. De kosten kan je uiteraard wel samen delen.

Wat zijn de kosten voor de advocaat en rechtbank?

De kosten voor de advocaat en rechtbank bedragen € 249,- per persoon. Dit omvat het uurloon van de advocaat om het verzoekschrift op te stellen en de griffierechten voor de rechtbank. Deze kosten betaal je altijd, ongeacht waar of via welke partij je gaat scheiden.

Komen er nog extra kosten bij?

Er zijn bepaalde kosten waar je wellicht mee te maken kunt krijgen. Of dit ook voor jou geldt is geheel afhankelijk van jouw situatie.

  • Een financieel adviseur/hypotheekadviseur als je bijvoorbeeld een woning wilt kopen of overnemen.
  • Een makelaar
  • Een notaris
  • Een kindercoach
  • Advocaat + rechtbank. Deze kosten bedragen € 249,- per persoon.
  • Het aanvragen van uittreksels bij de Gemeentelijke Basis Administratie. De kosten verschillen per gemeente maar liggen gemiddeld rond de € 14,- per uittreksel.

Mijn partner wil niet scheiden. Wat kan ik doen?

Op het moment dat je aan je partner vertelt dat je wilt scheiden hoop je natuurlijk dat jullie hier hetzelfde in staan. Het kan ook gebeuren dat je partner dit niet wilt, of er nog niet aan toe is.

Belangrijk is om je te realiseren is dat degene die de knoop doorhakt vaak al een stuk verder is in het verwerkingsproces. Geef de ander daarom de tijd om de boodschap te verwerken. Na een paar weken kan je het gesprek aan gaan hoe jullie de scheiding verder in gang gaan zetten.

Natuurlijk wil ik jullie hier graag in verder helpen. Tegelijkertijd is mediation wel gebaseerd op vrijwilligheid. Als jouw partner ook na het kennismakingsgesprek écht niet wilt meewerken. Dan is er de mogelijkheid om een eenzijdig verzoek tot echtscheiding in te dienen. Mijn advies zou wel zijn om dit, zeker als jullie kinderen hebben, als laatste optie te overwegen.

Scheiding

Kan ik ook alleen naar het kennismakingsgesprek komen?

Het kennismakingsgesprek voer ik altijd met beide ouders. Het is belangrijk dat jullie beiden dezelfde informatie krijgen en ik wil te allen tijde de schijn van partijdigheid voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat beide partijen gemotiveerd zijn om er het beste van te maken.

Wat is het verschil tussen een advocaat en een mediator?

Een mediator werkt voor beide ouders waardoor de kosten te delen zijn. Daarnaast is een mediator neutraal en heeft vooral het belang van jullie kind(eren) voor het oog. Naast de inhoudelijke aspecten is er ook speciale aandacht voor emoties.

Een advocaat werkt vaak voor één van beide ouders waardoor de kosten een stuk hoger liggen. De insteek is vooral juridisch van aard. De onderlinge verhoudingen kunnen al snel verharden op het moment dat beide partijen het onderste uit de kan willen halen met ieder hun eigen advocaat.

Wat is het verschil tussen een mediator en scheidingsspecialist?

Een AMV Scheidingsspecialist heeft naast de mediation opleidingen ook een vakopleiding tot scheidingsspecialist gevolgd. In deze opleiding wordt er veel dieper ingegaan op bepaalde onderwerpen waardoor scheidingsspecialisten hun klanten ook mogen adviseren. Mediators mogen dit niet.

Kort gezegd is een scheidingsspecialist altijd ook een mediator, maar een mediator is zeker niet altijd een scheidingsspecialist. Wil je hier meer over weten? Ik heb hier een blog over geschreven genaamd ‘De Kaakchirurg‘.

Wordt er ook met mijn kinderen gesproken?

Een gesprek met de kinderen is niet verplicht, maar zeker aan te raden. Hoe jong ze ook zijn, ook voor hun is het fijn om hun verhaal te kunnen doen. Voor de kindgesprekken werk ik samen met Jolanda Fortuin, een ervaren en deskundig kind- en jongerencoach. Bij het Succesvol Scheiden traject zijn de gesprekken met de kinderen inbegrepen.

Rechtbank

Hoe lang duurt het voordat we gescheiden zijn?

Hiervoor moet ik het proces opdelen in verschillende stappen:
1. Het traject dat wij samen doorlopen kan redelijk snel gaan. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van jullie inzet en of we op bepaalde gebieden afhankelijk zijn van derden. Het gemiddelde ligt tussen de 2 en 3 maanden.
2. Als alle stukken zijn ondertekend dient de advocaat het verzoekschrift in bij de rechtbank. Dit gebeurt veelal binnen 1 à 2 weken nadat de stukken op de post zijn gegaan.
3. Zodra het verzoek is ingediend bij de Rechtbank is het afwachten tot de rechter dit in behandeling neemt en er een uitspraak volgt. Hoe snel dit gaat is afhankelijk van de drukte bij de rechtbank, hier hebben wij helaas geen invloed op. Het gemiddelde ligt tussen de 4 en 8 weken.
4. De inschrijving in het register van de Burgerlijke Stand is de laatste stap. Dit doet de advocaat zodra jullie de akte van berusting hebben ondertekend. Het gemiddelde ligt tussen de 1 à 3 weken.

Moeten we ook een advocaat inschakelen?

Op dit moment is de wetgeving zo geregeld dat alleen een advocaat een verzoek tot echtscheiding mag indienen bij de rechtbank. Hiervoor werk ik nauw samen met een advocaat die voor mij het verzoekschrift indient. Deze advocaat zal online alles nog even met jullie doornemen, jullie hoeven hier verder niets voor te doen.

Moet ik ook naar de rechtbank toe?

Een bezoek aan de rechtbank is niet nodig wanneer je samen het verzoek tot echtscheiding doet. Wanneer jullie kinderen 12 jaar of ouder zijn krijgen zij wel een brief van de Rechtbank. Hierin wordt gevraagd of zij hun mening willen geven over de scheiding. Dat mag in de Rechtbank, maar hoeft niet.

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn?

Wacht niet langer en maak een afspraak.