fbpx

Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Het massale thuis zitten zorgt voor spanningen in relaties. Als er al twijfels waren dan komen ze nu helemaal onder een vergrootglas te liggen. In de hectiek van de dag vergeten veel mensen dat een relatie onderhouden ook tijd kost. Nu je verplicht non-stop bij elkaar zit, is het onvermijdelijk dat de confrontaties die je eerst uit de weg kon gaan, op den duur gaan klappen. Het kan voor een wake up call zorgen, een verdieping in de relatie. Maar ook tot een breuk. En is dit dan de beste tijd om uit elkaar te gaan?

Hoe staan we ervoor?
Verreweg de meeste mediators en scheidingsspecialisten proberen hun klanten zo goed mogelijk te helpen. Inmiddels zijn Zoom en Skypegesprekken het `nieuwe werken’ geworden. De mogelijkheden om met elkaar, op afstand, in gesprek te gaan zijn er alom. Maar dat is niet waar de meeste mensen zich zorgen om maken. De zorgen zitten veel meer op het financiële vlak. Ben ik nog wel zeker van mijn baan? Is het wel verstandig om nú ons huis te gaan verkopen? Of, ik ben ondernemer en heb een enorm omzetverlies. Hoe gaan we daar mee om?

Hele reële zorgen die tot de beslissing kunnen leiden om de scheiding op de lange baan schuiven. Maar ook hier kleven nadelen aan. Als eenmaal de kogel door de kerk is en je nog (noodgedwongen) maanden bij elkaar in huis leeft dan gaat dit enorme spanningen opleveren. Nu zijn die spanningen voor de partners zelf al niet aangenaam, maar zeker niet voor eventuele kinderen. De kinderen, die in deze tijd ook thuis zitten en nóg meer dan anders meekrijgen wat er zich afspeelt tussen hun ouders.

Het belang van maatwerk
Maatwerk is belangrijker dan ooit tijdens deze pandemie. De coronacrisis raakt ieder stel op een andere manier en hier moet zorgvuldig mee worden omgegaan. Er is maatwerk en creativiteit nodig om in deze tijd een scheiding goed te kunnen begeleiden. Dat is precies waar ik als scheidingsspecialist in ben opgeleid. Ik neem jullie mee in de mogelijkheden die er zijn, zodat hierin een weloverwogen keuze gemaakt kan worden. En geloof me, er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt! Samen zullen we op zoek gaan naar praktische en werkbare oplossingen. Zodat jullie, ook in deze tijd, zo goed mogelijk aan een nieuw hoofdstuk van jullie leven kunnen beginnen.

Neem vrijblijvend contact op met van Gils Mediation door te mailen naar info@vangilsmediation.nl of bel naar 078 20 32 322.

Mr. N.C.F. van Gils

Auteur Mr. N.C.F. van Gils

Scheidingsspecialist, mediator en eigenaar van Van Gils Mediation.

More posts by Mr. N.C.F. van Gils