Aangenaam, mijn naam is Nikki

Ik kom uit een heel nuchter gezin uit Brabant waar ik ben opgegroeid met twee gelukkige ouders, die tot de dag van vandaag nog steeds bij elkaar zijn. Niet meteen aanleiding om de scheidingsbranche in te gaan zal je misschien denken.

Ik ben rechten gaan studeren in Tilburg en na een aantal jaar studeren vond ik het tijd om mijn kennis in de praktijk te gaan brengen. Ik ging stage lopen bij een advocatenkantoor.

In de prullenbak

Al snel bleek dat een carrière als echtscheidingsadvocaat er voor mij niet in zat.

Dit inzicht kwam hard binnen nadat ik een kindverklaring in een dossier las. Een jongen had een brief geschreven waarin hij vroeg of de rechter zijn ouders wilde `sgijden’ omdat dan de ruzies zouden stoppen. Die brief heeft me zo geraakt dat ik een potentiële carrière als advocaat de prullenbak in heb gegooid. In de maanden dat ik stage liep merkte ik dat de situatie vaak alleen maar verergerd als er advocaten worden ingeschakeld, en daar wilde ik niet langer een bijdrage aan leveren. Zeker niet als er kinderen in het spel zijn.

Scheidingsspecialist én mediator

Ik besloot mijn kennis aan te vullen met mediation vaardigheden. Al snel merkte ik dat ik graag meer wilde doen en advies wilde geven. Strikt genomen mag dit als mediator. Ik ben daarom de vakopleiding tot scheidingsspecialist gaan volgen. Dat was precies wat ik wilde doen omdat je door maatwerk echt een verschil kan maken.

Gun jij jouw partner het ouderschap? Stel jij het belang van je kind voorop? Dan ga ik jullie helpen om de stap van partners naar ouders te maken. Want ouders blijf je, ook ná een scheiding.