Scheidingsbegeleiding

Je relatie loopt al een aantal maanden, of misschien al wel jaren niet zo lekker. Jullie hebben diverse pogingen gedaan om uit die sleur te komen. Maar het lukt maar niet om je relatie nieuw leven in te blazen. Met veel moeite krijg je de woorden over je lippen dat jullie gaan scheiden.

Want wie had dat ooit gedacht. Iedereen vindt jullie zo’n leuk stel! Dat vond je zelf ook toen je destijds in het huwelijksbootje stapte. Wat maakt dat je boos en verdrietig bent. Teleurgesteld dat het niet is gelukt om je huwelijk te laten slagen.

Er is maar één ding dat je op dit moment het allerliefste wilt en dat is dat de rust weer terugkeert. Dat alle stress en het geregel achter de rug is. Niet alleen voor jezelf, maar vooral voor jullie kinderen.

Maar er zijn zoveel vragen. En er moet zoveel geregeld worden. Je weet niet waar te beginnen.

Hoe zou het zijn als je een antwoord krijgt op al je vragen? Dat er duidelijkheid komt. Dat je weet hoe je er financieel voor komt te staan. Advies krijgt over zaken waar je zelf nog nooit mee te maken hebt gehad. Tips voor in de toekomst. Zou je daar mee geholpen zijn?

Dat is waar ik je mee kan helpen. Wil je de ander een poot uitdraaien of heb je een dubbele agenda dan zijn we geen goede match. Maar als jij je wilt inzetten om je scheiding respectvol af te handelen in het belang van je kind(eren) dan ben ik de aangewezen persoon om jouw scheiding te begeleiden.

Stap voor stap

1.

Gratis kennismakingsgesprek

Dit eerste gesprek is bedoeld om kennis met elkaar te maken.

Dit eerste gesprek is bedoeld om kennis met elkaar te maken. We kijken waar jullie wensen en behoeften liggen en welk traject hier het beste bij past. Ik zal ook aangeven wat jullie kunnen verwachten en wat mijn rol hierin zal zijn.
2.

De inventarisatiefase

Wanneer er een klik is en voldoende vertrouwen om door te gaan

Wanneer er een klik is en voldoende vertrouwen om door te gaan zal er een vervolgafspraak worden ingepland. In deze fase gaan we kijken waar afspraken over gemaakt moeten worden en wat jullie zelf aan bod willen laten komen. De regie ligt geheel aan jullie kant. Als er zaken zijn waar jullie langer bij stil willen staan, dan kan dat. Jullie bepalen samen het tempo.
3.

Financieel gesprek

Uit elkaar gaan heeft altijd financiële gevolgen.

Uit elkaar gaan heeft altijd financiële gevolgen. Aan de hand van jullie wensen en de aangeleverde stukken komen de berekeningen tot stand. We bespreken of al jullie wensen te realiseren zijn, en hoe dit plaatje er onder aan de streep uit komt te zien. Jullie krijgen een goede indicatie hoe jullie er financieel voor komen te staan na scheiding.
4.

De kind(eren)

Al ligt de beslissing bij de ouders, ook voor kinderen verandert er veel na een scheiding.

Al ligt de beslissing bij de ouders, ook voor kinderen verandert er veel na een scheiding. Reden genoeg om het zo goed mogelijk te regelen. We bespreken hoe jullie de zorg en opvoeding willen gaan regelen. Maar we staan ook stil bij vakanties, verjaardagen en onvoorziene omstandigheden. Zodat er een pakket afspraken komt die passen bij jullie situatie en ook werkbaar zijn in de praktijk. Alle afspraken worden vastgelegd in een ouderschapsregeling.
5.

De afronding

Alle gemaakte afspraken worden vastgelegd...

Als alle openstaande punten zijn besproken komt het einde van het traject in zicht. Alle gemaakte afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst en ouderschapsregeling. De afspraken zijn niet meteen in beton gegoten, maar kunnen worden aangepast naar jullie wensen.
6.

De ondertekening

Als jullie het beiden eens zijn met de inhoud vindt de ondertekening plaats.

Als jullie het beiden eens zijn met de inhoud vindt de ondertekening plaats. De ondertekende stukken gaan naar de advocaat die het verzoekschrift tot echtscheiding indient bij de rechtbank. Zodra de uitspraak is ingeschreven in het register van de burgerlijke stand is de scheiding definitief.