Hoe zorg je voor een goede dynamiek na een scheiding?

Een gezinsoverleg biedt uitkomst.

Bij het gezinsoverleg is er aandacht voor het héle gezin

Deskundige begeleiding van een familiemediator én kindercoach

De kinderen staan te allen tijden centraal tijdens het traject

Het gezinsoverleg

Hoe voorkom je dat een gezin uit elkaar valt tijdens, of na een scheiding? Kinderen opvoeden is een hele uitdaging. Laat staan als gescheiden ouders. Hoe zorg je voor een gezonde gezinsdynamiek?

Een gezinsoverleg is redelijk nieuw in Nederland. Vaak zijn het de ouders die met elkaar in gesprek gaan als dingen niet helemaal lekker lopen. Maar hoe belangrijk is het dat ook de kinderen de kans krijgen om hun mening te delen?! Dat ook zij zich gezien en gehoord voelen.

Een gezinsoverleg biedt de mogelijkheid om met het hele gezin toe te werken naar een nieuwe gezinssituatie. Een situatie waar iedereen zich prettig bij voelt. Dit kan zowel tijdens als na de scheiding.

Werk samen toe naar een nieuwe gezinssituatie!

Benieuwd of een gezinsoverleg bij jullie past?

Doe hier een snelle check!

Hoe ziet een gezinsoverleg er uit?

Individuele gesprekken

Ieder gezinslid krijgt een apart gesprek. Zo krijgt iedereen de kans om aan te geven wat hij of zij belangrijk vindt. Voor het gezinsoverleg werk ik samen met de beste kind- en jongerencoach uit de omgeving, Jolanda Fortuin. Bij haar zijn jouw kinderen in uitstekende handen. Zelf voer ik de gesprekken met jullie, de ouders.

Afstemming

Na alle individuele gesprekken stel ik samen met jullie een agenda op. We proberen zo helder mogelijk voor ogen te krijgen wat het doel is van het gezinsoverleg. Zodra we dit scherp hebben volgt er een gesprek tussen Jolanda en alle kinderen gezamenlijk. Het is belangrijk dat ook zij hier actief bij worden betrokken.

Gezinsoverleg

Bij het gezinsoverleg zijn alle gezinsleden aanwezig. Wij begeleiden jullie op communicatief vlak waardoor er ruimte is voor ieder zijn inbreng. De ervaring is dat er snel meer openheid ontstaat wat leidt tot meer wederzijds begrip. Samen werken we toe naar een nieuwe gezinssituatie waar iedereen zich prettig bij voelt.

Evaluatie

Na het gezinsoverleg zullen we telefonisch evalueren hoe jullie het gezinsoverleg hebben ervaren. Is er de wens om in een addendum nieuwe afspraken vast te leggen dan is dit mogelijk tegen een gereduceerd tarief.

”Ons doel? Dat ieder gezinslid de toekomst weer met vertrouwen tegemoet ziet.”

– Jolanda Fortuin & Nikki van Gils –

Wat kan je verwachten

Preventief

De angel uit bestaande irritaties of conflicten.

Erkenning

De kinderen voelen zich gezien en gehoord.

Communicatie

Verbetering van de onderlinge communicatie.

Oplossingsgericht

Meer draagvlak door samen verzonnen oplossingen.

Handvaten

Handvaten voor deze nieuwe vorm van ouderschap.

Begrip

Er ontstaat wederzijds begrip tussen de gezinsleden.

Inzicht

Je leert je kinderen beter te begrijpen.

Vertrouwen

Iedereen ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

De investering

De investering bedraagt € 595,- (excl. btw). Dit is gebaseerd op twee kinderen. Deze kosten kan je delen waardoor het € 247,50 per persoon is. Je krijgt hiervoor zeven gesprekken en een telefonische evaluatie.

Bekijk de meest gestelde vragen!

Kijk of jouw vraag er bij staat.

Niet? Stuur dan een mailtje.

Financieel

Uit hoeveel gesprekken bestaat het gezinsoverleg?

In totaal bestaat het uit een zeven gesprekken en een evaluatie via de telefoon of online.

  • Individueel gesprek met ieder kind
  • Individueel gesprek met beide ouders
  • Afstemming over de agenda met beide ouders
  • Gesprek met de kinderen samen
  • Gezinsoverleg met alle gezinsleden
  • Evaluatie

Hoeveel kost het als we ons convenant willen aanpassen na het gezinsoverleg?

Het is mogelijk om tegen een gereduceerd tarief de nieuwe afspraken in een addendum vast te leggen. De investering voor een addendum bij jullie ouderschapsplan bedraagt € 299,- (excl. btw). Wanneer dit gecombineerd wordt met een nieuwe alimentatieberekening is dit € 499,- (excl. btw).

Over het gezinsoverleg

Kan een gezinsoverleg ook tijdens een scheiding?

Dit kan zeker en is ook aan te raden. Het is heel goed om als gezin te bespreken wat jullie belangrijk vinden. Alle input kan worden meegenomen in het ouderschapsplan. Zo ontstaat er een document waar het hele gezin zich in kan vinden.

Wie voert de gesprekken met onze kinderen?

De gesprekken met jullie kinderen worden gevoerd door Jolanda Fortuin. Een ervaren en deskundig kind- en jongerencoach. Bij haar zijn jullie kinderen in vertrouwde handen. Alvast meer weten? Neem een kijkje op haar website.

Wat als niet iedereen deel wilt nemen aan het overleg?

Het gezinsoverleg is het meest effectief als álle betrokken gezinsleden ook deelnemen. Wij begeleiden jullie op communicatief vlak en maken bestaande irritaties bespreekbaar. Juist wanneer iedereen de kans krijgt om zijn verhaal te doen ontstaat er ruimte voor wederzijds begrip.